ایمنی در معادن روباز
5- عوامل زیان آور در عملیات معدنکاری روباز
ذرات معلق موجود در هوا(مانند گردوغبار سنگ ها و گازها و بخارت مواد شیمیایی)،صدای بسیار زیاد،ارتعاش،استرس گرمایی و مشکلات ارگونومیکی از عمده ترین عوامل زیان آور محیط کار در معادن سطحی است و برای کارگرانی که به مدت طولانی در تماس با آنها هستند ،مشکلات بهداشتی و سلامتی را فراهم می کند.
5-1 - عوامل زیان آور شیمیایی:
الف – گردوغبار: ذرات معلق در هوا مثل گردوغبار سنگ ها عموماً در طول عملیات حفاری،استخراج مواد معدنی،بارگیری،سنگ شکنی و انفجار تولید می شوند.کارگرانی که برای مدت طولانی در تماس با گردوغبارهای معدنی قرار دارند از بیماری های ریه مانند سیلیکوسیس رنج می برند.در صورت امکان از تماس با گردوغبار جلوگیری شود، بخصوص در مناطقی که دارای هوای ساکن و ایستا هستند. راههای کنترل و متوقف کردن گردوغبار در عملیات معدنکاری
عبارتند از:
1 - استفاده از تکنیک های حفاری مرطوب
2 - استفاده از اسپرهای آب در هنگام عملیات استخراج،بارگیری و سنگ شکنی بطور کلی برای کاهش گردوغبار، جبهه کارهای معدنی خیس و مرطوب نگه داشته شوند.
ب- گازها و بخارات مواد شیمیایی: گازها در هنگام عملیات آتشباری تشکیل می شوند و شامل گازهای سمی مثل دی اکسید سولفور،مونو اکسید نیتروژن،اکسید نیتروژن و غیره می باشند. بلافاصله پس از پایان آتشباری کارگران نبایستی وارد جبهه کار معدنی شوند و باید تا زمان ته نشینی کامل گازها و گردوغبار تولید شده صبر نمایند. گازهای خروجی از موتور ماشین های دیزلی نیز شامل فیوم های مضر است،این گازها شامل ذرات خیلی ریز قابل استنشاق می باشند .تماس دائم و مستمر با گازهای ناشی از سوخت های دیزلی برای سلامتی کارگران زیان بار است.در صورت امکان تجهیزات دیزلی ساکن در محیط های ایستا کار نکنند و یا اینکه آنها کاملاً محصور شوند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.