انواع هود ها (2)
شنبه, ۲۳ دی ۱۳۹۶، ۰۵:۲۹ ب.ظ
هودهای بیرونی که هودبازویی از جمله این هودها می باشد هودهایی هستند که در نزدیک منبع آلاینده و بدون محصور کردن آن قرار می گیرند. شکل هایی که در طول لبه مخازن یا دهانه های باز مستطیل شکلی که در بالای میز های جوشکاری قرار می گیرند نمونه هایی از هودهای بیرونی محسوب می شوند.
هنگامیکه آلاینده گاز، بخار، یا ذرات، بسیار ریز بوده و بدون سرعت قابل ملاحظه ای منتشر میشوند نصب هود بحرانی نیست. در صورتی که اگر آلاینده ها ذرات درشت تر باشند که با سرعت قابل ملاحظه ای منتشر می شوند، هود موضعی باید در مسیر انتشار آلاینده قرار گیرد (مانند هودهای ماشین های سنگزنی).
چنانچه فرآیند، هوای داغ منتشر کند به دلیل خاصیت گرمایی، ذرات و هوای داغ تمایل به صعود دارند. در این صورت استفاده از هودهای غیر محصور جانبیSidedraft Exterior Hoods که به طور افقی در کنار فرآیند قرار می گیرد ممکن است نتواند آلاینده ها را به طور کامل و رضایت بخشی جمع آوری نماید. زیرا در چنین حالتی هوای برخاسته شده به هوای مکیده شده توسط هود، غالب میشود، لذا جمع آوری هود رضایت بخش نخواهد بود. این مسئله خصوصا در فرآیند های فوق العاده داغ نظیر کوره های ذوب صادق است. در چنین مواردی استفاده از هودهای خیمه ای یا سایبانی Canopy Hood که در بالای فرآیند قرار می گیرند مناسب تر است.
نمونه ای دیگر از هودهای غیر محصور سیستم های دمشی- مکشی Push- Pull است. در این سیستم، جریان هوا با فشار از روی منبع آلاینده به سمت محفظه هود دمیده می شود. کنترل آلودگی هوا در حقیقت توسط همین جریان هوای فشرده (JET) صورت می گیرد. در این حالت عمل خود مکشی عبارت است از دریافت هوای دمیده شده و دفع آن. مزیت سیستم دمشی- مکشی این است که هوای دمیده شده را می توان از فاصله دورتری در حالت کنترل شده و به محل داد. در صورتی که به دلیل عدم حفظ خاصیت سمتی در هوای مکیده شده توسط یک هود، این عمل با یک هود مکنده به تنهایی میسر نیست. این روش را می توان برای بسیاری از فعالیت ها به کار برد اما چنانچه سیستم دمنده به طور صحیح نصب نشود ممکن است باعث افزایش میزان تماس کارگر با آلاینده شود. لذا در طراحی، کاربرد و راهبری مناسب و صحیح آن باید دقت شود.
- ۹۶/۱۰/۲۳
- ۷۹۹ نمایش
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.