البرز فن ایران (مرجع تخصصی تهویه صنعتی)

تهویه صنعتی / طراحی و ساخت سیستم های تهویه صنعتی/ هواکش های صنعتی/ فن سانتریفیوژ / تصفیه کننده هوا / تهویه ماشین آلات / مشاوره ساخت سیستم تهویه / آموزش تهویه صنعتی و مطبوع

البرز فن ایران (مرجع تخصصی تهویه صنعتی)

تهویه صنعتی / طراحی و ساخت سیستم های تهویه صنعتی/ هواکش های صنعتی/ فن سانتریفیوژ / تصفیه کننده هوا / تهویه ماشین آلات / مشاوره ساخت سیستم تهویه / آموزش تهویه صنعتی و مطبوع

البرز فن ایران (مرجع تخصصی تهویه صنعتی)

با تشکر از حسن انتخاب شما بازدیدکننده گرامی!

البرز فن ایران، مرجعی تخصصی است که مستقل از هر شرکت یا اشخاص حقوقی با نام های مشابه می باشد، از تاریخ 16 تیر ماه 1394 در حوزه سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE) برای افزایش سطح ایمنی و بهداشت در صنایع، راه اندازی شده است. و فعالیت اصلی آن در طراحی و ساخت سیستم های تهویه صنعتی و ارائه مشاوره برای این سیستم ها می باشد. علاوه بر این، در طراحی سیستم های اعلام و اطفا حریق و دیگر زمینه های ایمنی، محیط زیست، مشاوره و آموزش نیز فعالیت دارد و سعی شده است مطالب موجود در وبلاگ پوشش مناسبی به مباحث HSE داشته باشند.

با توجه به اینکه البرز فن ایران فاقد شخصیت حقوقی (شرکت) ثبت شده می باشد، متخصصان مجرب و همچنین فارغ التحصیلان دانشگاه های معتبر به عنوان کارشناس ارشد و کارشناس در ارائه مشاوره، طراحی و ساخت سیستم های مربوطه به صورت قراردادهای حقیقی خدمت رسانی خواهند کرد.

از همه عزیزان و بازدیدکنندگان و همکاران تقاضا می شود جهت حفظ ارزش و جایگاه این حوزه تخصصی و ایجاد اعتماد و اعتبار، چه در زمینه کپی برداری از مطالب و چه در درخواست طراحی و ساخت سیستم و دیگر موارد، مضامین اخلاق حرفه ای را رعایت نمایند.

جهت ارائه بهتر خدمات و اطلاع رسانی، نرخ پیش فرض خدمات، در منوهای بالایی وبلاگ درج شده است. همچنین امکان پرسش و پاسخ و منوی ثبت سفارشات محیا شده است. امید است در انتخاب مناسب و تصمیم گیری ها مفید واقع گردد.

تلفن تماس : 09379873875 پیمان فر
ایمیل: Ventilation@vatanmail.ir
ایمیل2: Ventilation.Iran@gmail.com

خبرنامه





Powered by WebGozar

بایگانی

هیچ کس نیست که از گرم بودن متناسب ساختمان در فصل سرد و یا خنک بودن در فصل گرم حس نارضایتی داشته باشد. تامین گرمایش و تهویه مطبوع ساختمان ها همواره یکی از اصول مد نظر در ساختمان ها بوده است. در قدیم به روش های طبیعی و سنتی این کار انجام می دادند. امروزه با استفاده از تجهیزات مختلف تهویه مطبوع، سرمایش و گرمایش ساختمان را تامین می نمایند. در اصطلاح فنی این فرآیندها را HVAC می نامند که مخفف سه کلمه Heating, Ventilating and Air Conditioning به معنی “گرمایش، تهویه و تهویه ‌مطبوع” می باشد . هدف از گرمایش تولید گرما با استفاده از سیستم گرمایش مرکزی، هدف از تهویه هوا ایجاد تغییر و افزایش کیفیت هوا و هدف از تهویه مطبوع رفع گرما و کنترل رطوبت در ساختمان می باشد. تجهیزات امروزی مورد استفاده در سیستم های HVAC، بدون شک با مصرف حامل های انرژی فعالیت می کنند. برخی از تجهیزات این سیستم ها مانند بویلر سهم به سزایی از انرژی را مورد مصرف قرار می دهند. اما راه کارها و نکات عمده ای وجود دارد که می توان در این بین با رعایت آن ها صرفه جویی قابل توجهی را در سیستم های تهویه مطبوع ساختمان بدست آورد. این موارد که به راحتی قابل اجرا هستند عبارتند از:

.

.

.


 

1. سیستم کنترل کننده HVAC را در حالت بهینه و مطلوب تنظیم نمایید.

2. نصب یک سیستم اتوماسیون ساختمانی (BAS) یا سیستم مدیریت انرژی (EMS) و یا بازیافت انرژی اتلافی را در نظر داشته باشید.

3. عملکرد سیستم HVAC را طوری بهینه کنید که کمترین دبی را داشته باشد. در این صورت میزان نیاز به فن، دمنده و پمپ کاهش یافته و در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.

4. در صورت امکان گرمایش مجدد را کاهش و یا حذف نمایید.

5. ترموستات سیستم های تهویه را روی عدد مناسب تنظیم نمایید.

6. هنگام صبح و پیش از ساعات اوج مصرف انرژی الکتریکی، فرآیند پیش سرمایش در فصل تابستان و پیش گرمایش محیط در فصل زمستان را انجام دهید.

7. ایجاد وقفه حرارتی در ساختمان برای کاهش دادن زمان عملکرد تجهیزات HVAC می تواند راهکار مناسبی باشد.

8. در فصل زمستان در صورت خالی بودن ساختمان برای یک دوره زمانی مشخص، تا حد ممکن دمای سیستم تهویه را کاهش دهید تا جایی که از یخ زدن لوله آب و همچنین خراب شدن مواد موجود در انبارها جلوگیری شود.

9. در فصل تابستان در صورت خالی بودن ساختمان برای یک دوره زمانی مشخص، تا حد ممکن دمای سیستم تهویه را بالا ببرید تا جایی که از خراب شدن مواد موجود در انبارها جلوگیری شود.

10. کنترل و استفاده از هوای بیرون را بهبود بخشید.

11. با استفاده از مبدل های هوا-هوا انرژی مورد نیاز برای گرم کردن و سرد کردن هوای بیرون را کاهش دهید.

12. ساعت کارکرد سیستم های HVAC را کاهش دهید (به طور مثال در هنگام شب و آخر هفته)

13. سیستم تهویه و تعویض هوا را بهینه سازی نمایید.

14. تنها در زمان نیاز تعویض هوا صورت گیرد.

15. برای اینکه بتوان به راحتی و بدون وارد شدن اختلال در تهویه ساختمان، سیستم تهویه هوا در ناحیه های خالی ساختمان را خاموش کرد، از سیستم های تهویه مطبوع مستقل در این مکان ها استفاده گردد. مکان هایی مانند اتاق کامپیوتر بطور دائم و پیوسته نیاز به تهویه دارند.

16. برای مکان هایی مانند آشپزخانه ها، اتاق های نظافت، تجهیزات احتراقی و ... از سیستم مکش هوای بیرون بطور مستقل استفاده گردد تا از خروج هوای تهویه شده از این مکان ها جلوگیری گردد.

17. در آب و هوای خشک از سرمایش تبخیری استفاده نمایید.

18. در زمان هایی که ساختمان خالی از افراد است از رطوبت زنی و رطوبت گیری خودداری نمایید.

19. در صورت امکان برای رطوبت زنی از اتمیزه کردن بجای تزریق مستقیم بخار استفاده نمایید.

20. کویل های سیستم HVAC را بصورت دوره ای تمیز کرده و فین های له شده در آنرا صاف و ترمیم نمایید.

21. فیلترهای فن ها را به موقع تعویض نمایید تا از ایجاد افت فشار شدید جلوگیری شود. علاوه بر این توان مورد نیاز کمتری برای فن ها مصرف گردد.

22. فیلترهای سیستم HVAC را با برنامه مشخص (حداقل ماهی یکبار) بررسی کنید. در صورت نیاز، تمیز و یا تعویض گردند.

23. کنترل کننده های پنوماتیکی کمپرسورهای هوا را از لحاظ عملکرد، سیکل گردش هوا و تعمیر و نگهداری بررسی نمایید.

24. مکان هایی که از طریق کانال تهویه می شوند و همچنین انبارهای سرد را با استفاده از درب های سرعت بالا و یا پرده های PVC ایزوله نمایید.

25. در فضاهای با ارتفاع سقف زیاد از پنکه های سقفی استفاده نمایید تا از تشکیل لایه هوای گرم جلوگیری کرده و یا تشکیل آن را کاهش دهد.

26. پخش کننده های هوا را در مکان های مناسب و در فضاهای با ارتفاع زیاد قرار دهید.

27. تا جای ممکن ارتفاع سقف ها را کوتاه بگیرید.

28.موانع موجود در جلوی رادیاتورها، هیترهای برقی و ... را بردارید.

29. بازتاب کننده های حرارت در گرمکن های تابشی مادون قرمز را از نظر تمیزی سطح و راستای مناسب تابش بررسی نمایید.

30. از هودهای صنعتی با طراحی پیشرفته برای تخلیه و تعویض هوا به منظور کنترل میزان گرد و خاک و بخار و آلودگی در مکان ها استفاده نمایید.

31. از گرمکن های مادون قرمز حرارتی برای استفاده شخصی استفاده نمایید. از بکارگیری این گرم کن ها به منظور گرم کردن کل محیط خودداری نمایید.

32. بهتر است در صورت امکان از سرمایش و گرمایش موضعی بجای کل منطقه استفاده نمایید. بطور مثال استفاده از پنکه برای استفاده شخصی بهتر از سرمایش کل محیط است.

33. تنها مدل های راندمان بالا را برای خرید سیستم های HVAC پنجره ای (مانند کولرهای گازی) در نظر داشته باشید.

34. سیستم های HVAC پنجره ای را حتما بر روی کنترل تایمر قرار دهید.

35. سیستم های سرمایشی را بزرگتر از توان مورد نیاز تهیه نکنید. سیستم های سرمایشی بزرگ دارای بازه کاری کوتاه هستند (سریع و به دفعات زیاد روشن و خاموش می شوند) در نتیجه کنترل کمتر و ضعیف تری بر روی رطوبت دارند.

36. از تجهیزات هیبریدی که با چند سوخت متفاوت کار می کنند استفاده نمایید و در هر زمان از ارزان ترین سوخت برای راه اندازی آن بهره ببرید.

37. برای فضاهایی که دارای تعویض هوا با هود هستند، سیستم تامین هوای تازه مستقل در نظر بگیرید. در این حالت ترجیح داده می شود تا هوای معمولی خارج شود نه هوای تهویه شده.

38. در صورت امکان سرعت فن های سیستم HVAC را کاهش دهید.

39. در آب و هوای مرطوب از خشک کن های هوای ورودی استفاده نمایید تا بار سرمایشی مورد نیاز کاهش یابد.

40. از پمپ های حرارتی زمین گرمایی استفاده نمایید.

41. نشتی کانال های سیستم HVAC را رفع نمایید.

42. نشتی و سوراخ های کویل های سیستم HVAC را رفع نمایید.

43. اتصالات منعطف آسیب دیده و معیوب را تعویض نمایید.

44. سرمایش و گرمایش همزمان در هنگام تعوض فصل ها را از بین ببرید.

45. هوا و آب مورد نیاز در سیستم های HVAC را منطقه ای کنید تا مصرف انرژی حداقل شود.

46. اتصالات و پره دریچه های سیستم تهویه را بازرسی، تمیز، روغن کاری و تنظیم نمایید.

47. یک برنامه هدفمند و کارآمد برای تعمیر و نگهداری سیستم های HVAC برقرار نمایید. ابتدا با یک ممیزی ساده شروع کرده و رفته رفته این برنامه را جزیی از برنامه مدیریت انرژی قرار دهید.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی