مرجع تخصصی تهویه البرز فن ایران (صنعتی/ مطبوع)

طراحی سیستم تهویه صنعتی / ساخت تهویه صنعتی/ سیستم تهویه مطبوع / هواکش های صنعتی / وسایل تصفیه کننده هوا / سیستم تهویه ماشین آلات / مشاوره جهت ساخت سیستم تهویه / طراحی تجهیزات تهویه صنعتی

مرجع تخصصی تهویه البرز فن ایران (صنعتی/ مطبوع)

طراحی سیستم تهویه صنعتی / ساخت تهویه صنعتی/ سیستم تهویه مطبوع / هواکش های صنعتی / وسایل تصفیه کننده هوا / سیستم تهویه ماشین آلات / مشاوره جهت ساخت سیستم تهویه / طراحی تجهیزات تهویه صنعتی

مرجع تخصصی تهویه البرز فن ایران  (صنعتی/ مطبوع)

این وبلاگ از 16 تیر ماه 94 در زمینه سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE) برای افزایش سطح ایمنی و بهداشت در صنایع راه اندازی شده است. و فعالیت اصلی آن در زمینه سیستم های تهویه صنعتی و تهویه مطبوع و دریافت سفارشات برای طراحی این سیستم ها می باشد. علاوه بر این در دیگر زمینه های ایمنی مانند ممیزی ها و مشاوره نیز فعالیت دارد(سعی شده است مطالب موجود در وبلگ نیز پوشش مناسب در مورد ایمنی و بهداشت داشته باشند.)
همچنین از همه عزیزان و بازدید کنندگان و همکاران تقاضا دارم اخلاق حرفه ای را چه در زمینه کپی برداری از مطالب و چه در درخواست طراحی سیستم و یا دیگر موارد حفظ نمایند.
تلفن تماس : 09379873875 پیمان فر (کارشناس ایمنی صنعتی)
ایمیل : safety@vatanmail.ir
ایمیل2: arsalan.1731@gmail.com

نظرسنجی

۴ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۶ ثبت شده است

لزوم تهویه در دستگاه جوجه کشی

اهمیت تهویه در دستگاه جوجه کشی

یکی از نکات بسیار مهم در دستگاه جوجه کشی، تامین اکسیژن به منظور تنفس جنین طی مراحل رشد و تکامل در داخل تخم است. جنین در داخل تخم، تمام موارد مورد نیاز برای رشد به جز اکسیژن را در اختیار دارد که آن را هم از خارج و از طریق منافذ پوسته ی تخم دریافت می کند. در حقیقت این منافذ، گذرگاه تبادلات گازی جنین، مانند اکسیژن برای دم و دی اکسید کربن در بازدم است.

 دی اکسید کربن گازی خطرناک است که غلظت بالای آن می تواند در میزان جوجه دهی اثر بسیار منفی بر جای گذارد و در غلظت بیش از حد منجر به مرگ جنین شود. حال اگر در ماشین جوجه کشی تهویه و یا عمل جا به جایی هوا صورت نگیرد و یا به صورت مطلوبی انجام نشود میزان دی اکسید کربن حاصل از بازدم جنین به سرعت افزایش یافته و موجب مرگ جنین می شود. تهویه در دستگاه ستر بسیار اهمیت دارد. میزان Co2 موجود در دستگاه ستر از 3/0 درصد نباید تجاوز کند. در واقع چنانچه مقدار Co2 به بیش از 5/0 درصد برسد تمام جوجه ها تلف شده و هچ به صفر می رسد.

عمل تهویه در ماشین های جوجه کشی را می توان بر سه اصل استوار دانست:

1-      تامین اکسیژن لازم به مقدار کافی

2-      گردش هوا و رطوبت در داخل دستگاه

3-      دفع دی اکسید کربن اضافی از محیط

هوای ماشین های جوجه کشی به طور طبیعی باید حاوی مقدار 21 درصد اکسیژن باشد. اهمیت میزان اکسیژن به حدی است که به ازای هر یک درصد افزایش مقدار اکسیژن در فضای ماشین جوجه کشی، یک درصد افزایش در جوجه دهی و در مقابل هر یک درصد کاهش میزان اکسیژن، 5 درصد نقصان در میزان بازده جوجه در پی دارد.

جنین در روزهای اول احتیاج به مقدار کمتری اکسیژن دارد ولی به مرور که رشد و تکامل پیدا می کند به همان نسبت هم احتیاج بیشتری به اکسیژن دارد از این رو باید تهویه هم بهتر انجام گیرد. تهویه در روزها و مراحل پایانی جوجه کشی به ویژه در سه روز آخر دوره جوجه کشی که جوجه ها شروع به نوک زدن پوسته و خروج از آن را می کنند بسیار مهم است.

  • ارسلان پیمان فر
Image result for ‫تجهیزات تهویه صنعتی‬‎


  • ارسلان پیمان فر

محاسبه دبی مورد نیاز آشپزخانه صنعتی

در یک هود ساده فشار ساده استاتیک هود مساوی با مجموع فشار سرعت در کانال به اضافه افت ورودی هود فشار سرعت، معرف انرژی لازم برای شتاب دادن هوا از حالت سکون در دهانه هود به سرعت در کانال است. افت ورودی بیانگر انرژی لازم برای غلبه بر افت های ناشی از ورود هوا به کانال می باشد. این را میتوان با رابطه زیر نشان داد.
SPh=hed+VPd
در این رابطه:
SPh: فشار استاتیک هود- اینچ آب
VPd: فشار سرعت در کانال- اینچ آب
رابطه فوق را هنگامی می توان به کار برد که سرعت روبرو در مقابل دهانه هود (که از تقسیم گذر هوا بر سطح دهانه باز هود حاصل میشود) کمتر از 1000 فوت بر دقیقه (fpm) باشد. چنانچه این سرعت بیش از 1000 فوت بر دقیقه باشد. باید هود را به صورت هود مرکب (with Slot) در نظر گرفت.
مثال: حجم هوای ورودی به یک هود مساوی 9420 فوت مکعب بر دقیقه و دهانه آن مربع شکل بطول 5 فوت است. این هود به کانال گردی بقطر 3 فوت متصل است. زاویه هود مساوی 90 درجه است. فشار استاتیک هود را حساب کنید.

  • ارسلان پیمان فر

نکاتی مختصر در ارتباط با ایمنی در آزمایشگاه

نکات ایمنی در آزمایشگاه

برای امنیت در آزمایشگاه نکات بسیاری باید رعایت شود هر چند رعایت این نکات به تنهایی سلامت آزمایش کننده را تضمین نمی کند. اما احتمال بروز خطرات را به حداقل کاهش می دهد. خطرات دیگری که در آزمایشگاه وجود دارد، وضعیت های غیر قابل پیش بینی است که همواره در آزمایشگاه و در طول آزمایش به وجود می آیند که با هوشیاری و دقت در آزمایشگاه شیمی، می توان این خطرات را نیز تا حد مطلوبی کاهش داد.


  • ارسلان پیمان فر